Gå til hovedinnhold
For ansatte Søk

Grønt NMH

NMH er Miljøfyrtårn og jobber på flere måter med å redusere skolens klimaavtrykk.

NMH jobber på flere måter med å redusere skolens klimaavtrykk. Vi har som mål å redusere antall flyreiser med 30 % innen utgangen av 2023 og 40 % innen utgangen av 2025 målt mot 2019. Samtidig oppfordrer vi til å reise klimavennlig.

NMH er i gang med å etablere en grønn innkjøpspolitikk og alltid velge et miljømerket alternativ når det er mulig. Vi vil også å redusere mengden restavfall med 30 % og legge til rette for at flere sykler, går eller bruker kollektivtransport til og fra NMH.

Miljørapportene under viser i rene tall hvor vi står. Miljørapportene sammenligner fra år til år og måler blant annet energibruk, papirforbruk, drivstoff, reiser, antall miljømerkede varer og leverandører.

Miljøvennlig cateringpolicy

Rektor og direktør godkjente en cateringpolicy 13. februar 2024. Policyen er et ledd i det overordnede miljøarbeidet, og vil gjøre oss i stand til å ta bedre miljøvalg knyttet til menyvalg og bestillingsrutiner. Et mål er kutt i kjøttretter og menyer med kjøttpålegg. Føringer at vegetar og veganske menyer skal være standardvalget ved alle bestillinger, at leverandører skal bruke emballasje som gir minst mulig avfall. Vi må også legge til rette for å kunne samordne bestillinger for å spare transportutslipp og emballasje.

Klimakalkulator

Med en klimakalkulator kan du beregne utslipp ved ulike reise- og overnattingsalternativer. Sjekk for eksempel hva som er mest klimavennlig av en ekstra natt på hotell og togtransport, eller fly med en mindre overnatting.

Miljørapporter

Kontakt

Har du en god ide, kan du bruke skjemaet lenger opp på siden. Eller du kan kontakte Johan Jørgensen i prosjektgruppa for Grønt NMH direkte.

Organisering

Aktuelle saker