Som et ledd i det overordnede miljøarbeidet ønsker vi å gjøre bedre miljøvalg knyttet til menyvalg og bestillingsrutiner. Et mål er kutt i kjøttretter og menyer med kjøttpålegg.
Føringer ved bestilling
Føringene gjelder alle arrangementer ved NMH, også faste arrangementer som julebord, sommerfest, fellesdager og studentarrangementer.
- Vegetar og veganske menyer skal være standardvalget ved alle bestillinger.
- Kjøttretter eller pålegg skal være et ekstra tilvalg de inviterte aktivt selv må velge ved påmelding.
- I påmeldingsskjema til arrangementet skal det informeres om at NMH vil redusere kjøtt på sine arrangementer i betydelig grad, og at NMH er Miljøfyrtårn med egne miljømålsettinger.
- Leverandører skal oppfordres til å bruke emballasje som gir minst mulig avfall der hvor det er praktisk gjennomførbart.
- Ved forhåndsbestilling fra ansatte med bestillermyndighet skal kjøttretter utgjøre en vesentlig liten andel av den totale mengden.