Gå til hovedinnhold
For ansatte Søk

Typografi

Her kan du lese alt om fontene våre, også kalt typografi.

Identitetsfontene

Monument og Reckless er identitetsfontene for Norges musikkhøgskole, og det er kun disse som skal brukes i alle uttakene våre. Fontene er valgt for deres særegne kvaliteter, men også for kvaliteten i samspillet dem imellom – som er et viktig visuelt verktøy for identiteten. Det er derfor viktig at du nøye følger retningslinjene for hvordan å bruke fontene.

Monument

Monument Grotesk er vår primære font.

Monument Grotesk er en sans serif-font gitt ut på skriftforlaget Dinamo. Monument er en moderne tolkning av den klassiske groteske fonten. Monument er tilgjengelig i tre varianter (for identiteten vår) – regular, medium og bold.

Reckless

Reckless er en serif font gitt ut på skriftforlaget Displaay. Reckless er inspirert av gamle klassikere som Plantin og Times New Roman. Med sin høye x-høyde står den godt sammen med Monument, og sammen skaper de et særegent uttrykk for Musikkhøgskolen.

Monument + Reckless

Kombinasjonen av Monument og Reckless speiler det moderne, nyskapende, tradisjonelle og det klassiske. Samspillet mellom fontene gir oss en rik og spennende typografisk verktøykasse. Dette samspillet er også en av identitetens viktigste grep for å skape konsistens og gjenkjenning over tid.

Kombinasjonen av Monument og Reckless gir oss mulighet til å utheve, understreke og dele opp budskapet vårt.

Typografi i bruk

Kombiner Monument og Reckless for å skape et rikere typografisk uttrykk. Ved å blande ulike avsnittsmaler, skaper du et lekent og rytmisk typografisk uttrykk som speiler vår kjernevirksomhet.

Eksempel på bruk

Fallback-fonter

Fortrinnsvis skal vi bruke Monument og Reckless i all kommunikasjon. Når det ikke er mulig, som for eksempel i presentasjoner eller lignende, har vi definert Arial og Times New Roman som fallback-fonter. Arial og Times New Roman er systemfonter og følger med de fleste av dagens operativsystemer.

Har du spørsmål om den visuelle identiteten vår?