Gå til hovedinnhold
For ansatte Søk

LoLa og Sonobus

LoLa og Sonobus er verktøy som bli brukt til fjernundervisning i musikk. LoLa er et høykvalitets samspill og fjernundervisningsverktøy dedikert til musikkundervisning.

Hva kan du bruke LoLa til?

Vil du pleie internasjonale nettverk og samarbeide med partnere innimellom reiser? LoLa bringer den internasjonale dimensjonen direkte til studentene dine. Musikkhøgskolen har investert i fjernundervisningsverktøyet LoLa som gjør det mulig å samarbeide med Europeiske partnere om mesterklasser og annen utøvende undervisning digitalt. LoLa står for low latency (lav forsinkelse) og gir en helt annen opplevelse enn Zoom og andre videokonferanseverktøy. Med LoLa får dermed svært lite forsinkelse og særdeles god kvalitet på lyd og bilde.

Systemet kan benyttes dersom institusjonen du samarbeider med også har samme system. En av grunnene til at vi landet på LoLa er at mange av våre Europeiske partnere også har valgt dette systemet. Dette gjør at vi kan samarbeide med en rekke institusjoner og lærere som er tilknyttet disse.

Du kan bruke LoLa til å invitere gjester til klassetimer og/eller selv undervise klasser hos andre institusjoner, samarbeid om kammermusikkundervisning, forberedelse eller oppfølging etter Erasmus-lærerutveksling, ulike samarbeidsprosjekter og mye mer.

Hvordan begynne å bruke LoLa?

Fra og med høsten 2021, har vi en LoLa-maskin satt opp i auditoriet. Vi gjør oppmerksom på at å bruke LoLa krever utstyr og ressurser på begge sider, og at du dermed må gjøre en avtale på forhånd slik at vi kan få det inn i produksjonsplaner, sørge for bemanning osv.

Sonobus

Sonobus er et gratis samspillsverktøy som fungerer hjemmefra. Det er bare lyd, men det går an å kjøre det parallelt med Zoom.

Trenger du hjelp med LoLa?

Har du spørsmål rundt bruk av LoLa eller behov for teknisk hjelp, ta kontakt med internasjonalt kontor på international@nmh.no.