Gå til hovedinnhold
For ansatte Søk

Retningslinjer for bruk av KI

Kanten på fiolin i rustikke farger.

Hvordan skal vi forholde oss til bruk av kunstig intelligens i undervisning og oppgaver? Det er et spørsmål NMH og flere utdanningsinstitusjoner har stilt. Nå har rektoratet vedtatt retningslinjer.

I fjor sommer besluttet Studieutvalget å nedsette en tverrfaglig arbeidsgruppe som skal utforme forslag til retningslinjer for bruk av KI-baserte tekstgenereringsprogrammer. Arbeidsgruppen utformet et forslag som har vært ute på høring hos programutvalg og studentutvalget, og som ble vedtatt i juni 2024.

Arbeidsgruppen besto av Elisa Vik, Håkon Kvidal, Gjertrud Pedersen, Johan Jørgensen og Ellen M. Stabell (leder) og Cecilie Welde og Mitra Fagerli Rahman fra SUT.

Lynrask utvikling – ny gjennomgang neste sommer

I lys av at utviklingen av KI går lynfort, skal retningslinjene foreløpig gjelde for ett år. Deretter må de gjennomgås på nytt.

NMH bruker Sikt sin KI-løsning

Ansatte og studenter ved NMH skal bruke SIKT KI-chat. Sikt er kunnskapssektorens egen tjenesteleverandør, og du logger inn med Feide-passord. Denne tjenesten sikrer personvern, datalagring og begrenser videre opplæring av algoritmen på bakgrunn av inndata fra brukerne.

Gå til retningslinjene for bruk av KI

Retningslinjer for bruk av KI-baserte tekstgenereringsprogrammer er publisert på student.nmh.no og sier noe om hvordan du kan bruke KI-verktøy som læringsstøtte, hva KI ikke egner seg til og hvordan du skal henvise til bruk av KI.

Her kan du sette deg inn i NMHs retningslinjer for bruk av KI

Artikler relevante