Gå til hovedinnhold
For ansatte Søk

Rektors jul

Tre grafiske stiliserte tegninger av tre juletrær på rad.

Rektors jul er en annerledes julekalender der vi lager innholdet sammen.

23. desember

For en avslutning! Vivek Sadasivam legger sin indiske sang over et lydteppe av pedagogikkstudenter, i denne siste luken av Rektors jul. Mikael Aksnes-Pehrson gir oss sin futuristiske versjon, før det ender med alle 47 bidragsyterne – sammen.

22. desember

Frank Havrøy leverer sitt andre bidrag til Rektors jul, denne gangen i samarbeid med cellist Sigrun Eng, som tolker folketonen med et snev av barokk.

21. desember

Prorektor Morten Halle har funnet frem saksofonen og blir med på Rektors jul i dag – i snøen.

18. desember

Dagens julekalender er en kombinasjon av Rektors rom og jul. Elise Sandvik Olsens låt «Jeg lover» avslutter med hennes vakre budskap om å holde ut når «vinteren føles kald og håpløs». Rektor Peter gir også en del praktisk informasjon om undervisning, konserter og opptaksprøver.

17. desember

I dagens episode av Rektors jul, kan du høre Live Roggen lage sin egen versjon av «Et lite barn» med utgangspunkt i Ingfrids improvisasjon.

«A little child» is born.

16. desember

I dagens utgave av Rektors jul, gjør Morten Qvenild en radikal remiks av Ingfrids improvisasjon over «Et lite barn». Han beskriver det selv som grå-jul, robot-jul og korona-jul – med en liten flik av håp mot slutten.

15. desember

I dagens julekalender gi Kristin Myhrvold oss gåsehud fra topp til tå med en nydelig tolkning av første episodes folketone.

Med bidrag fra Markus Dunseth (piano og orgel), Eirik Sanner (eufonium) og Konstantin Helmers (gitar), dette er akkurat hva vi trenger i denne mørke ventetiden – et lindrende julebrygg mot savn og brakkesjuke.

14. desember

En ny uke med nye luker i Rektors julekalender. I dag er det Håkon Storm Mathiesen og Lage Lund som leverer det første av flere bidrag fra jazzseksjonen. «Et lite barn» er fortsatt med, men hvem vet hvor lenge?

11. desember

Vi avslutter denne uken av Rektors jul med en vakker og personlig hilsen fra Ingfrid Breie Nyhus, og ønsker alle en strålene, velfortjent førjulshelg.

10. desember

Julekalenderen vokser! Dagens episode av Rektors jul er signert komposisjonsstudentene Mikkel Alvheim Åse, Ida Grande Kaurin og Niklas Lindberg. De leverer en remiks av et tidligere innslag pakket inn i subtile elektroniske klanger.

9. desember

Bak dagens luke av Rektors jul skjuler det seg et bidrag fra Eyolf Dale kommentert av Frank Havrøy. Trenger vi egentlig si mer?

8. desember

I dagens episode av Rektors jul sørger Margrete Skretting Bergset, Markus Tähti Dunseth, Konstantin Helmers og Henrik Sam Eyde for en rolig og kontemplativ stemning. Folketonen lurer i bakgrunnen, men vi hører mest de musikalske reaksjonene den skaper.

Ta del i julekalenderen og send inn ditt bidrag!

7. desember

Endelig har startskuddet gått for dagens etappe av julstafetten vår, og denne gangen løper Markus Tähti Dunseth, Victoria Oftestad, Henrik Sam Eyde og Konstantin Helmers mot en nydelig julero.

4. desember

Den fjerde luken i Rektors jul er herved åpnet med tre nye reaksjoner på det vi har hørt så langt. Eirik Sanner sender en lengselsfull hilsen fra utvekslingsoppholdet i Sveits, mens Markus Täthi Dunseth og Konstantin Helmers bidrar fra hvert sitt ståsted.

3. desember

Tredje desember har kommet, og den tredje medvirkende i årets julekalender viser sitt ansikt, Henri Sam Eyde!

Hver av dem har fått lov til å utfordre to studenter eller lærere til å komme med musikalske bidrag. Peter har også mottar spontane bidrag fra ulike kanter, og langsomt vil vår adventslåt vokse i nye retninger.

Hvis dagens video gir inspirasjon, er det bare å sette på kameraet og spille det inn. Så kan du utfordre en medstudent eller kollega til å bli inspirert!

2. desember

Andre luke er allerede her, og nå har Victoria fått selskap av Margrete Skretting Bergset.

Se andre luke og send inn ditt bidrag til julestafetten.

1. desember

Konseptet er enkelt: Vi starter med en enkel folketone og bygger den ut dag for dag. Legg på en stemme, spill en basslinje, lag en intro eller et mellomspill – alt er lov, så lenge man bygger videre på det andre har gjort. Det er ingen tekniske krav, du kan filme deg selv med mobilkameraet på øverommet, på hytta eller hjemme i stua. Peter kan også hjelpe til med opptak, så ta kontakt.

Vi setter i gang i dag. Peter har utfordret noen studenter til å gi et bidrag i dagene som kommer, og de har sendt utfordringen videre til lærere og medstudenter. Klarer vi å holde stafetten i gang frem til julaften?

Artikler relevante